Lekötött betétek

A vállalkozói forint fizetési számlán lévő, átmenetileg szabad pénzeszközök kedvező feltételekkel leköthetők. A betétlekötésnél minimum összeg nem került meghatározásra, a futamidő a vállalkozás igényeihez igazítható, egy héttől akár 1 évig is terjedhet.

A kamatozás szempontjából a lekötött összeg lehet:

  • fix kamatozású: a futamidő alatt a kamat mértéke nem változik,
  • változó kamatozású: a futamidő alatt a kamat mértéke változhat.

A lekötési forma alapján megkülönböztetünk:

  • egyszeri lekötést, mely esetén lejáratkor a lekötött tőke kamattal együtt automatikusan visszavezetésre kerül a fizetési számlára,
  • folyamatos lekötést, mely esetén lejáratkor a lekötött tőke – igény szerint a kamattal együtt vagy anélkül – a mindenkor aktuális Vállalkozói forint megtakarítások c. hirdetményben szereplő kamatokkal ismételten lekötődik.

Bármely nem akciós betét lekötése végrehajtható akár otthonról is az igényelt NetB@nk szolgáltatás segítségével.

Nem természetes személy ügyfelek részére is biztosítunk lehetőséget deviza számlán történő lekötött betét elhelyezésére, 4 különböző devizanemben (EUR, CHF, USD, GBP), fix kamatozással. A lekötési lehetőségekről bővebb információ, illetve a kondíciók megtalálhatóak a Duna Takarék Bank Zrt. mindenkor hatályos Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla és forintszámláról végzett devizaműveletek kondíciói című hirdetményében.

A betéti szerződés részletes leírását az Általános Üzletszabályzat tartalmazza.

 

A lekötött betétben elhelyezett összeg az OBA által biztosított.

A betétbiztosítás feltételeiről további információ az OBA honlapján, illetve az OBA az alábbi linken elérhető tájékoztatójában található: http://www.oba.hu/hu/betetvedelem/iranytu

Az Iránytű a betétbiztosításhoz című tájékoztató angol nyelven ide kattintva érhető el.

 

oba_logo01.jpg