Értékpapír számla online lekérdezés

A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 2016. január 1-jén hatályba lépett módosítása értelmében a Magyar Nemzeti Bank a honlapján elérhetővé tett alkalmazás segítségével biztosít lehetőséget az értékpapírszámla tulajdonosoknak az értékpapír és ügyfélszámlájuk egyenlegének elektronikus lekérdezésére.

Ezen szolgáltatás segítségével Ön össze tudja vetni a befektetési szolgáltatója által Önnek megküldött egyenlegközlő tartalmát a Magyar Nemzeti Bank részére átadott adatokkal.

A Magyar Nemzeti Bank honlapján az előző hónap utolsó napjára vonatkozó értékpapír és ügyfélszámla egyenleg és adatok kérdezhetőek le, ezen adatok a hónap 10. munkanapjától a következő hónap 10. munkanapjáig (a következő jelszó hatályba lépéséig) folyamatosan rendelkezésre állnak. 

Az Értékpapír egyenleg online lekérdezés alkalmazásba történő bejelentkezéshez szükséges belépési azonosítót és jelszót Önnek az értékpapírszámla-vezető pénzügyi szolgáltató (MTB Zrt.) – a Magyar Nemzeti Bank által megadott módszertan szerint – képzi és bocsátja rendelkezésre. Az állandó belépési azonosítót postai úton juttatja el Önnek az MTB Zrt., a havonta változó jelszót pedig az aktuális havi számlakivonaton közli.

Amennyiben Ön több értékpapírszámlával is rendelkezik, minden számlához külön jelszót szükséges használnia, a belépési azonosító azonban azonos.

Belépési azonosító vagy jelszó pótlására irányuló kérelmét értékpapír forgalmazással foglalkozó bankfiókjainkban is benyújthatja, továbbítjuk azt Ön helyett az MTB Zrt. felé.

 

További információt az értékpapírszámla online lekérdezéséről a Magyar Nemzeti Bank alábbi oldalán olvasható: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas#ertekpapirszamla-online-lekerdezo-alkalmazas, az alkalmazás pedig ide kattintva érhető el.

A témához kapcsolódóan összegyűjtött Gyakran Ismételt Kérdések az alábbi oldalon találhatóak meg: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas/ertekpapirszamla-online-lekerdezo-alkalmazas/gyakran-ismetelt-kerdesek