Agrár hitel

Milyen célra igényelhető a Mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására nyújtott hitel?

A Duna Takarék Bank Zrt-nél igényelhető Mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására nyújtott hitel célja a az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA), az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA), valamint a központi költségvétésből finanszírozott alaptámogatás (egységes területalapú támogatás – SAPS), a „zöldítés” komponens, valamint a fiatal gazdálkodóknak juttatott támogatás összegének részbeni megelőlegezése, amely által a támogatás(ok) kifizetése előtt szabadon felhasználható forráshoz jut a mezőgazdasági termelő.

Az előfinanszírozási konstrukció azon mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások (KKV vagy nagyvállalati szektorba sorolt gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, adószámmal rendelkező őstermelők, családi gazdálkodók) számára kínál optimális megoldást, amelyeknek a várható támogatás megérkezéséig, a hatékony termelés elősegítése, fenntartása, likviditásuk folyamatos biztosítása érdekében plusz forrásra van szükségük. Az előfinanszírozás segítségével már a tavaszi munkálatok megkezdéséhez, a termeléshez nélkülözhetetlen forgóeszközök (vetőmag, műtrágya, stb.) beszerzéséhez, a vállalkozás fejlesztésének finanszírozásához szükséges pénzügyi források a gazdálkodók rendelkezésére állnak.

 

Miért kedvező Önnek a Mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására nyújtott hitel?

Mert

 • a mezőgazdasági tevékenység során felmerülő bármely költség kifizethető belőle, de felhasználható forgóeszköz beszerzésre vagy beruházásra is,
 • akár ingatlan fedezet nélkül is igénybe veheti, a hitel fedezetét ugyanis elsősorban az Ön részére megítélt és kifolyósításra kerülő támogatás képezi,
 • a hitellel a támogatási összeg 95 %-ához is hozzájuthat,
 • új ügyfelek számára is elérhető, tehát Duna Takarék Banki számlamúlt nélkül is igénybe vehető,
 • nincs kötelezően, havi rendszerességgel fizetendő törlesztőrészlet,
 • egyszerű az igénylés és gyors a hitelbírálat,
 • a tárgyévi Egységes kérelem benyújtása előtt is beadhatja a hitelkérelmet,
 • rövid lejáratú.

 

Főbb tudnivalók a Mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására nyújtott hitelről:

 • az előfinanszírozáshoz kapcsolódó szerződéskötés legkésőbb tárgyév október 31-ig lehetséges,
 • az igényelhető összeg minimuma 500.000 Ft, maximuma a kapott támogatási összegből a finanszírozási aránnyal kerül kiszámításra,
 • a finanszírozási arány ügyfélminősítéstől, illetve a hitelkérelem beadásának időpontjától függően 75-95 %,
 • kizárólag forintban igényelhető,
 • a megelőlegezett támogatás a Duna Takarék Banknál megnyitott és a Magyar Államkincstár ügyfél-nyilvántartási rendszerben rögzített fizetési számlára kell, hogy érkezzen.

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. Fenti tájékoztató nem helyettesíti a Bank ügyfélminősítési eljárását, hitelképességi vizsgálatát és hitelbírálati folyamatát, a Bank számára nem jelent szerződéskötési kötelezettséget. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja, a hitelt a mindenkori hitelbírálat feltételei alapján nyújtja.

A hitel igénybe vételének kondíciói a Duna Takarék Bank Zrt. mindenkor hatályos Vállalkozói Hitel Hirdetményében találhatóak meg. További információkról és az igénylés feltételeiről érdeklődjön bankfiókjainkban.