Tájékoztató a Duna Takarék Bank Zrt. NetB@nk rendszer átállásáról

Tisztelt Ügyfelünk!

 

A Duna Takarék Bank Zrt. 2019. június 3-tól, hosszas előkészítő folyamatot követően, egy korszerűbb, az ügyféligényeket jobban kiszolgáló NetB@nk rendszer használatára áll át. Az átállással kapcsolatban az alábbiakban olyan információkat közlünk, amelyek a megszokott napi bankügyei intézését is érinthetik.

 

Szolgáltatási szünet a NetB@nk rendszerben

2019. május 31. 1700 óra – 2019. június 3. 800 óra között a NetB@nk rendszerünk nem lesz elérhető. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen időszak alatt nem lesz lehetősége a NetB@nk rendszerbe belépni, információt lekérdezni a számlájáról vagy onnan pénzforgalmi megbízást indítani. Az SMS szolgáltatásban tervezetten 30 perc szolgáltatás kiesés várható 2019. június 2. 2200 óra és 2019. június 3. 0200 óra közötti időszakban, a ki nem küldött SMS-ek nem kerülnek pótlólag kiküldésre.

 

Belépés az új NetB@nk rendszerbe

2019. június 3-án Ön egy új megjelenésű és új funkciókkal bővített NetB@nk felülettel fog találkozni.

Teendői az első belépéskor: (amennyiben Ön már korábban is NetB@nk felhasználónk volt)

1) Az új NetB@nk rendszer indulásakor az Ön által megadott telefonszámra egy SMS üzenetet fog kapni. Az SMS-ben egy, egyszeri belépésre alkalmas „statikus” jelszót fog találni, amely egy hónapig lesz érvényben.

2) Ezt a jelszót az új NetB@nk rendszerbe történő első belépéskor kell használnia:     

3) Ezt követően ismét kap egy SMS-t, ami a NetB@nk belépéshez szükséges „dinamikus” jelszavát tartalmazza. Ez a jelszó eseti, minden NetB@nk belépéskor egyedileg generált, véletlen számokon alapuló. Minden további NetB@nk belépéskor alkalmaznia kell az SMS-ben küldött „dinamikus” jelszót, amelyet a rendszer a felhasználó azonosító és a „statikus” jelszava helyes alkalmazása után küld ki, ezután minden alkalommal, amikor a NetB@nk rendszerbe belép.

4) Sikeres belépés után, a rendszer kérni fogja a belépéskori felhasználói jelszó megváltoztatását (A jelszó minimum 8 karakter hosszú, egy nagy betűt, egy kis betűt és egy számot kötelezően kell tartalmaznia, ékezetes karakter nélkül. A megváltoztatott „statikus” jelszava ezután egy évig lesz érvényben, utána kötelező lesz újra változtatnia. Erről a rendszer figyelmeztetést fog küldeni).

      

A Bank által küldött, azonosításhoz szükséges SMS-ek az Ön számára díjmentesek.

 

Az új NetB@nk rendszer használata

Minden olyan funkció megtalálható lesz a NetB@nk rendszerben, amit Ön már a korábbi változatnál megszokott és alkalmazott. A korábbi NetB@nk-ban rögzített és beküldött, előre dátumozott, értéknapos megbízásait a Bank teljesíti a szükséges fedezet rendelkezésre állása esetén, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ezen megbízásokat Ön nem látja a benyújtott megbízásai között, de a számlatörténet lekérdezésben mint tejesítésre váró tétel megtekinthető.

A korábban végzett tranzakciói, a korábbi forgalmait tartalmazó számlakivonatok és a rögzített megbízás-sablonjai is megtalálhatóak lesznek az új NetB@nk rendszerben.

Az új NetB@nk rendszerben benyújtott pénzforgalmi megbízásai hitelesítéséhez szintén a díjmentes, SMS-ben küldött, egyszer használatos jelszót kell alkalmaznia.

 

További információ, technikai segítség

Az új NetB@nk rendszerrel kapcsolatos kérdéseivel, észrevételeivel kérjük keresse számlavezető fiókját. A NetB@nk átállással kapcsolatban 2019. június 3 – 2019. június 7. között, a 06/80 900 900 ingyenesen hívható információs vonalunkon a 3-as menüpont választásával is tájékozódhat minden nap 800 - 2000 óra között, az ezt követő időszakban munkanapokon 800 - 1600 óra között.

 

Az új NetB@nk rendszer használatához készült Felhasználói tájékoztató ide kattintva érhető el.