Éves díjkimutatás a bankszámlákról lakossági ügyfeleink részére

(PAD – Egységes európai díjkimutatás)

 

Lakossági (fogyasztói) Ügyfeleinket új típusú értesítésben tájékoztatjuk a fizetési számlához kapcsolódó szolgáltatások igénybevételével kapcsolatosan felszámolt valamennyi díjról, költségről, kamatról.

Fontosabb információk a díjkimutatásról:

 

Mi a „díjkimutatás” célja?

Összesített formában ad tájékoztatást az adott időszakban a fizetési számla után felszámított díjakról, költségekről, ezzel is segítve, hogy Ügyfeleink jobban átlássák a banki költségeket.

 

Milyen időszakot mutat be a díjkimutatás?

Elsőként a 2019. augusztus 1-től 2019. december 31-ig terjedő időszakra, ezt követően évente, a megelőző teljes évről fog szólni a díjkimutatás.

 

Hogy és mikor kapja meg Ügyfelünk a díjkimutatást?

Bankunk a díjkimutatást postai úton küldi meg Önnek, 2020. március hónapban.

A következő díjkimutatást azon a csatornán keresztül kapja meg, ahogy a havi számlakivonatok továbbítását kérte.

 

Mit kell tudni a díjkimutatásról?

A díjkimutatás az adott fizetési számlához kapcsolódó díjakat, költségeket / kamatokat mutatja be összesítetten, egy évre (elsőként 2019.08.01-től 2019.12.31-ig) vonatkozóan. Ezen információk korábban már részletesen bemutatásra kerültek a havi számlakivonaton. Amennyiben Önnek több fizetési számlája van Bankunknál, minden számlájáról külön díjkimutatást kap.

 

Milyen teendője van Ügyfelünknek?

A díjkimutatásban szereplő tételekről a havi bankszámlakivonatokban már részletesen értesítettük Önt, a díjkimutatással kapcsolatban Önnek további teendője nincs. Kérdéseivel, észrevételeivel kérjük forduljon bizalommal számlavezető fiókjához.

 

 

Felhívjuk figyelmét a Magyar Nemzeti Bank által üzemeltett és a honlapján megtalálható Bankszámlaválasztó programra és az Összehasonlító weboldalra, amely a fogyasztók részére vezetett fizetési számlák után felszámított díjak, kamatok összehasonlíthatóságát biztosítja.