Éves díjkimutatás a bankszámlákról lakossági ügyfeleink részére

(PAD – Egységes európai díjkimutatás)

 

Lakossági (fogyasztói) Ügyfeleinket új típusú értesítésben tájékoztatjuk a fizetési számlához kapcsolódó szolgáltatások igénybevételével kapcsolatosan felszámolt valamennyi díjról, költségről, kamatról.

Fontosabb információk a díjkimutatásról:

 

Mi a „díjkimutatás” célja?

Összesített formában ad tájékoztatást az adott időszakban a fizetési számla után felszámított díjakról, költségekről, ezzel is segítve, hogy Ügyfeleink jobban átlássák a banki költségeket.

 

Milyen időszakot mutat be a díjkimutatás?

2020. január 1-től 2020. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan mutatjuk be a díjkimutatásban a fizetési számla után felszámított díjakat, költségeket. A díjkimutatás a teljes naptári évről szól, és évente állítjuk elő.

 

Hogy és mikor kapja meg Ügyfelünk a díjkimutatást?

A díjkimutatást azon a csatornán keresztül kapja meg, ahogy a havi bankszámlakivonatot is továbbítjuk Önnek, 2021. január 26-tól.
Ha Ön postai úton kapja a havi bankszámlakivonatot, akkor a díjkimutatást is postázzuk.
Ha Ön NetB@nk felhasználó, akkor a NetB@nk felületén, az „Információk”  -> „Kivonatok” menüpont alatt találja az éves díjkimutatást.

 

Mit kell tudni a díjkimutatásról?

A díjkimutatás az adott fizetési számlához kapcsolódó díjakat, költségeket / kamatokat mutatja be összesítetten, egy évre vonatkozóan. Ezen információk korábban már részletesen bemutatásra kerültek a havi számlakivonaton. Amennyiben Önnek több fizetési számlája van Bankunknál, minden számlájáról kap díjkimutatást.

 

Milyen teendője van Ügyfelünknek?

A díjkimutatásban szereplő tételekről a havi bankszámlakivonatokban már részletesen értesítettük Önt, a díjkimutatással kapcsolatban Önnek további teendője nincs. Kérdéseivel, észrevételeivel kérjük forduljon bizalommal számlavezető fiókjához.

 

 

Felhívjuk figyelmét a Magyar Nemzeti Bank által üzemeltett és a honlapján megtalálható Bankszámlaválasztó programra és az Összehasonlító weboldalra, amely a fogyasztók részére vezetett fizetési számlák után felszámított díjak, kamatok összehasonlíthatóságát biztosítja.