Részvények

A Duna Takarék Bank Zrt. Ügyfelei számára biztosítja részvények adásvételének lehetőségét is. A tőzsdei megbízásokat az MTB Zrt. közreműködésével a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT-en) keresztül teljesítjük. Az elszámolási rendszer miatt az elszámolás a teljesítést követő második munkanapon történik meg, kérjük, ezt vegye figyelembe megbízás adása során.

A befektetési szolgáltatáshoz és kiegészítő szolgáltatásokhoz kapcsolódó költség és díjtételeket az MTB Zrt. mindenkor hatályos Általános díjjegyzéke tartalmazza, amely az MTB Zrt. Befektetési szolgáltatási tevékenységre és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatának mellékletét képezi.

Az értékpapír számlán kezelt megtakarítások a Befektető-védelmi Alap (BEVA) által biztosítottak (befektetésvédelem). További részletek a http://bva.hu/hu/befekteto-vedelem/altalanos-informaciok/ weboldalon találhatóak.

A Magyar Nemzeti Bank a befektetési lehetőségekről, a tőzsdéről, illetve a kötvényekről szóló tájékoztató füzeteinek elérhetősége: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-navigator-fuzetek

További információ általánosságban a befektetésekről és a megtakarításokról az MNB alábbi weboldalán olvasható: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/befektetes-megtakaritas