Adóvisszatérítési támogatás

A hirdetésben szereplő adó-visszatérítési támogatás Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. 


Milyen célra igényelhető az adó-visszatérítési támogatás?

2020. január 1-jétől az adó-visszatérítési támogatás a preferált kistelepüléseken történő telek vételárához és az építkezés bekerülési költségéhez, illetve használt lakások bővítési és / vagy korszerűsítési munkálataihoz egyidejűleg és legfeljebb egy alkalommal, a 2018. január 1-jén vagy azt követően, kizárólag 27 %-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla alapján 2022. június 30-ig igényelhető. A támogatás folyósítását megelőzően előírás a megfelelő hitelcél vizsgálata.

 


Ki igényelheti a támogatást?

A legfeljebb 150 m² hasznos alapterületű lakás vagy a legfeljebb 300 m² hasznos alapterületű egylakásos lakóépület természetes személy építője vagy építtetője veheti igénybe a támogatást.

 


Főbb tudnivalók az adó-visszatérítési támogatásról:

  • összege megegyezik az építkezés helyéül szolgáló építési telek, valamint a lakás vagy lakóépület építéséhez megvásárolt anyagok és igénybe vett szolgáltatások számlájában feltüntetett és a támogatást igénylő nevére kiállított számla szerint megfizetett általános forgalmi adó összegével, de legfeljebb 5.000.000 forint lehet,
  • a támogatás építési telekre jutó részét az építési telek vételáráról kiállított számla benyújtását követően egy összegben, a bekerülési költségre jutó részét az építkezés készültségi fokának megfelelően, utólagosan folyósítja a hitelintézet a támogatott személy fizetési számlájára,


A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A támogatás igénybe vételének részletes feltételeiről érdeklődjön bankfiókjainkban.

Az adó-visszatérítési támogatásra vonatkozó részletes szabályokat az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet, valamint a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II.10.) Korm. rendelet tartalmazza.

A Pénzügyminisztérium lakáscélú állami támogatásokról szóló ügyfél tájékoztatóit ITT olvashatja.