Informatikai átállás

Tájékoztató a Duna Takarék Bank Zrt. informatikai rendszer átállásáról

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

A Duna Takarék Bank Zrt. 2018. július 4-től, hosszas előkészítő folyamatot követően, egy korszerűbb, az ügyféligényeket jobban kiszolgáló informatikai rendszer használatára áll át. Az átállással kapcsolatban az alábbiakban olyan információkat közlünk, amelyek a megszokott napi bankügyei intézését is érinthetik.  

 

Bankszünnap            

2018. július 2-án (hétfő) és 2018. július 3-án (kedd) a fiókjainkban bankszünnapot tartunk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy személyes ügyintézésre nem lesz lehetősége ezeken a napokon. 

 

Banki megbízások           

2018. július 2-án (hétfő) és 2018. július 3-án (kedd) nem lehetséges banki megbízásokat benyújtania bankfióki személyes ügyintézéssel, vagy elektronikus csatornán keresztül. Tehát ezen a két napon, Ön nem tud banki átutalásokat, átvezetéseket kezdeményezni, vagy banki pénztáron keresztül készpénzt befizetni, felvenni. Ha ön befektetési szolgáltatásunkat is igénybe veszi, felhívjuk figyelmét, hogy a banki számlájáról az említett napokon nem tud átvezetést kezdeményezni az értékpapírszámlájára, azonban a bankszünnap az értékpapír megbízásait nem érinti.

Az Ön számlájára a fenti két napon beérkező tételeket 2018. július 4-i teljesítési nappal fogjuk jóváírni. 

Amennyiben Ön a bankszünnapra eső napokra szólóan értéknapos megbízást adott be, azok 2018. július 4-én kerülnek teljesítésre.

A bankszünnap alatt a számlájáról nem teljesülnek a szolgáltatói beszedések és az Ön által adott tartós vagy eseti megbízások. Ezen tranzakciók szintén 2018. július 4-én fognak megtörténni. 

2018. július 1-től a beszedési megbízások automatikusan sorba állításra kerülnek a jogszabály által megengedett határidőig, ezen változásról az „Általános Szerződési Feltételek a fizetési számlák és lekötött betét számlák vezetéséhez a természetes és nem természetes személyek részére” című dokumentumban adunk bővebb tájékoztatást.

Amennyiben Önnek a bankszünnapi napokra időzítetten lejáró betéti terméke van, annak ügyintézését leghamarabb 2018. július 4-én tudja megtenni. 

Banki megbízásokat Ön az átállás előtt legkésőbb az alábbi időpontokig indíthat: 

  • bankfiókban személyes ügyintézéssel: 2018. június 29-én, a szokott bankfióki nyitva tartási idő alatt
  • NetB@nkon keresztül: 2018. június 29-én várhatóan 16.30-ig
  • HomeBankon keresztül: 2018. június 29-én várhatóan 16.30-ig

2018. június 29-én 13.00 óra után euro devizanemben NetB@nk illetve HomeBank rendszerben benyújtott átutalásai nem kerülnek teljesítésre, ezek benyújtását 2018. július 4-én kérjük, ismételje meg. 

            

Bankkártya            

Bankkártyáját a bankszünnapok alatt is tudja használni vásárlásra, készpénzfelvételre vagy egyenleg lekérdezésre. 

A bankkártyán rendelkezésre álló egyenlege a 2018. június 29-én 17.30–kor fennálló egyenleg alapján kerül rögzítésre. Tehát a bankkártyás tranzakciók során figyelemmel kell lennie arra, hogy a bankszünnapok alatt a 2018. június 29-i egyenlege erejéig vásárolhat és vehet fel készpénzt. 

2018. július 3-án várhatóan 16.00 órától 2018. július 4-én napnyitásig nem tudjuk biztosítani a bankkártyás tételeiről küldött SMS szolgáltatásunkat, tehát amennyiben Ön a bankkártyás vásárlásairól, készpénz felvételeiről SMS-ben kért tájékoztatást, azokat a fenti időszakban nem fogja megkapni. 

 

NetB@nk és HomeBank szolgáltatás             

Az átállási időszakban, 2018. június 29-én várhatóan 16.30–tól 2018. július 4-ig, kisebb kiesésekkel a

NetB@nk szolgáltatásunk csak lekérdező üzemmódban lesz elérhető, a HomeBank szolgáltatásunk pedig nem lesz elérhető. 

2018. július 4-től Ön egy új funkciókkal bővített NetB@nk felülettel fog találkozni. A NetB@nk rendszerbe történő első belépésekor a felhasználó azonosítója és jelszava meg fog egyezni a 2018. június 29-én érvényessel, azonban a rendszer azonnali jelszóváltoztatást fog kérni. A jelszóváltoztatás után a szokott módon tudja használni a NetB@nk rendszert.  

A frissített NetB@nk felület mellett lehetőséget nyújtunk a korábbi tranzakciói, egyenlegközlői és üzenetei lekérdezésére is, egy külön „lekérdező” funkciót ellátó felületen. A szolgáltatás részleteiről NetB@nk üzenetben fogjuk tájékoztatni, kérjük, figyelje a beérkező üzeneteit. 

 

 

A Duna Takarék Bank Zrt. munkatársai törekszenek arra, hogy az informatikai rendszer átállás Önnek a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozza. Az átállásról a www.dtbank.hu weboldalunkon valamint a NetB@nk felületen küldött üzenetekben is tájékoztatjuk és természetesen bankfiókjainkban is kérhet további részletes tájékoztatást.

Előre is köszönjük megértését és türelmét, bízunk benne, hogy továbbra is elégedett Ügyfeleink között tudhatjuk Önt!

Duna Takarék Bank Zrt.