Változások az online vásárlásoknál és az érintéses bankkártyás fizetéseknél 2019. szeptember 14-től

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy 2019. szeptember 14-től az új, európai uniós pénzforgalmi irányelvben (PSD2) foglalt „erős ügyfélhitelesítés” vagy „kétfaktoros azonosítás” rendelkezései életbe lépnek, amelyek a banki ügyfelek elektronikus bankolásának biztonságosabbá tételét szolgálják.

 

Hogy találkozik Ön a mindennapi bankolása folyamán az irányelvek alkalmazásával?

NetB@nk rendszer alkalmazása:

Már megtapasztalhatta, hogy 2019. júliustól a NetB@nk rendszerbe a belépési azonosítója és jelszava megadása után egy SMS üzenetben küldött, egyedi jóváhagyó jelszó alkalmazásával tud csak belépni.

2019. júliustól a NetB@nk rendszeren keresztül kezdeményezett tranzakciói jóváhagyásához - bizonyos esetek kivételével – alkalmaznia kell az SMS üzenetben küldött egyedi jelszót.

 

Online vásárlás bankkártyával:

A Magyar Nemzeti Bank 2019. 09. 10-i döntése értelmében, az interneten keresztüli bankkártyás vásárlások esetében a 2019. 09. 14-re jelzett változások később lépnek hatályba. (maximum 12 hónap múlva)

Az internetes bankkártyás vásárlások a jelenlegi fizetési folyamatnak megfelelően, továbbra is jelszó nélkül fognak megtörténni.

Később várható változások:

Az internetes bankkártyás vásárlásoknál, bizonyos esetekben a már megszokott kártyaadatokon felül külön SMS-ben kapott biztonsági kód is szükséges lehet.

Ebben az esetben SMS üzenetet kap a vásárlási tranzakció jóváhagyásához szükséges egyedi jelszóról, a Bankunknál már megadott értesítési telefonszámára. Ezen jelszó alkalmazásával fogja tudni az online vásárlást befejezni.

Tehát szükséges a mobiltelefonja a NetB@nk belépéshez, a NetB@nkból indított tranzakciókhoz és bizonyos esetekben az online bankkártyás vásárlásokhoz is.  

Fontos, hogy változás esetében a Bankot informálja az aktuális telefonszámáról, vagy kérjen egyeztetést a rendszerünkben tárolt telefonszámról.

Amennyiben Ön még nem adta meg a szolgáltatáshoz szükséges mobil telefonszámát, kérjük pótolja!

 

Érintéses bankkártyás fizetések:

A bankkártya használat során, amennyiben az egymás utáni, 5 000 Ft alatti PIN kódot nem igénylő „érintéses vásárlások”  összege együttesen meghaladja a 45 000 Ft-ot, úgy szükség lehet a PIN kódja egyszeri megadására is.

Az érintéses fizetésekre vonatkozó 45 000 Ft nem napi limit, tehát akár több nap alatt is összeadódhat. Az alkalmazandó 45 000 Ft-os limitösszeget a Bank a későbbiekben módosíthatja.

 

A Magyar Nemzeti Bank sajtóközleménye a témában ITT érhető el.

 

A Duna Takarék Bank Zrt. elérhetőségeihez kattintson IDE.

 

Köszönjük a figyelmét.