Ügyfél átvilágítási kötelezettség

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy a 2017. évi LIII. törvény alapján előírt ügyfél-átvilágítási feladatok elvégzésének határideje 2019.06.26-án lejárt. Amennyiben  még nem tett eleget adategyeztetési kötelezettségének, erre a 2019.06.25-én hatályba lépett törvénymódosítás értelmében még 2019. október 31-ig van lehetősége. Bankunk erről az érintett ügyfeleket postai úton tájékoztatta.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2019. évi XLIX. törvény 79.§ (1) bekezdése alapján a Bank 2019. október 31-ét követően köteles az ügyleti megbízás teljesítését megtagadni, ha Ön  2017. június 26. előtt létesített üzleti kapcsolatot a Bankkal, az ügyfél-átvilágítási intézkedéseket 2019. október 31-ig nem végezte el, és az ügyfél-átvilágítás eredményei 2019. október 31-ig nem állnak teljes körűen a Bank rendelkezésére.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az ügyfél-átvilágítási intézkedések végrehajtására szükség van az Ön számláihoz kapcsolódó rendelkezők, meghatalmazottak, képviselők, netbank felhasználók, hitelszámla esetén adóstársak, kezesek vonatkozásában is.

A törvényi előírásoknak való megfelelés érdekében kérjük, hogy személyesen keresse fel az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat.

A személyazonosság igazoló ellenőrzése érdekében kérjük, azonosító okiratait szíveskedjék magával hozni!

Bankunk Kötelező ügyfél átvilágításra vonatkozó tájékoztatója IDE kattintva érhető el.

 

Megértését és együttműködését előre is köszönjük. Kérdéseivel, észrevételeivel keresse számlavezető fiókját!