Pénzforgalmi számlák

Az egyéb szervezetek (önkormányzatok, társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok, társasházak, lakásszövetkezetek) fizetési forgalmának lebonyolítására a vállalkozói forint (pénzforgalmi) fizetési számla szolgál.

A vállalkozói forint (pénzforgalmi) fizetési számlához kapcsolódó szolgáltatások:

  • készpénz ki- és befizetés
  • belföldi, illetve nemzetközi átutalási megbízások fogadása és küldése
  • átmenetileg szabaddá vált pénzeszközök lekötése
  • csoportos beszedési megbízás fogadása és csoportos átutalási megbízás indítása
  • elektronikus vagy dombornyomott bankkártya igénybevétele
  • elektronikus banki szolgáltatások (NetB@nk, SMS szolgáltatás)

Az egyéb szervezeteknek is van lehetősége Bankunknál több forint fizetési számlát, különböző célokra elkülönített számlát, illetve EUR, CHF, GBP vagy USD devizanemekben deviza számlát nyitni. A devizaszámláról is megvalósítható a belföldi vagy nemzetközi átutalási megbízás fogadása vagy indítása, valamint betétlekötés kezdeményezése is.

 

Az egyéb szervezetek látra szóló és lekötött betétei az OBA hatálya alá tartoznak, a költségvetési szervek, a helyi önkormányzatok, valamint a helyi önkormányzat által alapított költségvetési szervek látra szóló és lekötött betéteire vonatkozóan az OBA biztosítás azonban kizárólag A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 213. § (3) bekezdésében meghatározott esetekben terjed ki.

A betétbiztosítás feltételeiről további információ az OBA honlapján, illetve az OBA az alábbi linken elérhető tájékoztatójában található: http://www.oba.hu/hu/betetvedelem/iranytu

Az Iránytű a betétbiztosításhoz című tájékoztató angol nyelven ide kattintva érhető el.

 

oba_logo01.jpg

 

A fizetési számla igénybe vételének részletes feltételeiről és a kondíciókról érdeklődjön bankfiókjainkban